ellendee-banner

Gezondheidsmagazine i-Sana

Voor velen heeft de winter te lang geduurd, voor anderen kan de lente niet snel genoeg komen. Uiteraard houdt iedereen van mooi weer, maar voor een groot aantal mensen en dat aantal neemt nog toe is die lente geen kermis waarnaar wordt uitgekeken.

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 70% uit water. Onze cellen zwemmen in vocht. Het komt er dus op aan onze cellen in gezond vocht te laten zwemmen. Onze nieren filteren per minuut 1 liter bloed. Dat komt neer op 170 liter filtraat per dag. Gelukkig wordt hiervan 168 liter teruggewonnen en weer in de bloedbaan gebracht,

Als de stress plots toeslaat, op het werk bijvoorbeeld, zijn de meeste mensen geneigd iets te snoepen, koffie te drinken of een sigaret te roken. Alle drie zijn ze erg belastend voor het lichaam en verergeren ze de situatie. Elke stresssituatie roept eenzelfde reactie op in het lichaam.

De trap nemen in plaats van de lift is zeer efficiƫnt voor de lichamelijke conditie. Onderzoekers hebben ontdekt dat zelfs de trap naar beneden nemen zeer goed is als lichaamsoefening.

Osteoporose begint al in de kinderjaren. Dit is de conclusie na een onderzoek. Het is zorgwekkend hoeveel kinderen gedemineraliseerd voedsel eten.