ellendee-banner

Gezondheidsmagazine i-Sana

Niemand hoeft nog overtuigd te worden van de schadelijkheid van roken. Ondanks het feit dat de overheid heel wat geld binnenrijft door taksen en accijnzen op tabak,

Vetzucht is een epidemie en vooral jongeren worden steeds vroeger zwaarlijvig. Dat belast zeker hun toekomst, want vetzucht vergroot de kans op hart- en vaataandoeningen, maar ook op diabetes. Dus minder vet eten? Zeker niet,

Recent is nog maar eens gebleken dat de Belgen het meest slaappillen slikken van alle Europeanen. We zitten niet alleen met een cultuur van pillen slikken, maar duidelijk ook met een slaapprobleem. Stress, overgewicht, roken, problemen in de relatie en op het werk, onduidelijke planning, gebrek aan lichamelijke beweging, te laat eten, te zwaar tafelen, het zijn allemaal mogelijke oorzaken van een slaapprobleem.

Kan gezondheid toeval zijn? Hebben we met het oog op een lang en gezond leven enkel het geluk als belangrijkste factor of zijn er nog andere elementen die meespelen? Is ziekte dan het gevolg van doodgewone pech, zoals zonder brandstof vallen met de auto?

Wat voor po√ęten een nieuw geluid brengt, is voor veel mensen een vervelend moment: de nieuwe lente. We hopen dat die spoedig komt, de winter heeft lang genoeg geduurd.