ellendee-banner

Gezondheidsmagazine i-Sana

 

De meest levensbedreigende ziekten zijn nog steeds hartaandoeningen en kanker. Stress en verkeerde voeding werken deze problemen in de hand maar ook te hoge bloeddruk en dat merk je niet tot het te laat is: een stille killer dus. Dus wordt de bevolking terecht aangezet een gezonder dieet te volgen met minder hard vet,

Van al de keukenkruiden in de tuin heeft de mierikswortel de strafste smaak. Het is zonder meer de sterkst smakende, eetbare wortel die in Europa groeit. In de tuin is deze doorlevende plant haast onuitroeibaar, want elk stukje wortel dat in de bodem achterblijft, groeit uit tot een nieuwe plant.

Bijna een half miljoen Belgen worden dagelijks geconfronteerd met diabetes of suikerziekte. We zijn het zo gewoon dat we haast onze alertheid verliezen. Suikerziekte is een probleempje zoals griep, denkt men... er bestaat wel een middel tegen.

In onze moderne geïndustrialiseerde maatschappij krijgt ooit één op vier personen te maken met hart- en vaatproblemen en zal daaraan ook sterven. In ontwikkelingslanden en meer agrarische gebieden is dat slechts één op twintig. Onze levenswijze is dus functie van het probleem.

 

Onlangs hebben Franse professoren en pediaters in een publiek debat op de Franse tv er voor gewaarschuwd dat heel jonge kinderen al het slachtoffer worden van allerlei allergische aandoeningen. Dat aantal neemt schrikbarend toe.